Bedrijfsadvies: Risico’s, kansen, rendement en continuiteit

De accountant van tegenwoordig moet een breder gezichtsveld hebben dan vroeger. In risico’s denken, deze beheersen en vooruitzien in het kader van de continuïteit wordt steeds belangrijker geacht. Een ondernemer kent zijn business maar deze is wel complexer geworden. Complexer in de zin dat de tijd dynamischer is dan vroeger en de risico’s niet altijd meer te overzien zijn. De brede focus hierop is een taak van zijn of haar accountant.

Wilt u weten wat wij kunnen doen?

Meten is weten en periodiek “praten over de business” met u als ondernemer brengt veel dingen aan het licht en helpt risico’s in kaart te brengen,  van klein tot groot. Een bedrijfsscan kan zeer waardevol zijn bij het identificeren van zo’n risico!

Avada Admin

Risicobeheersing

U heeft als ondernemer in het MKB bedrijf met allerlei risico’s te maken. Risico’s die u niet altijd goed kan inschatten door de omvang van uw onderneming of de tijd die u daarvoor vrij kunt maken.

Snelle veranderingen en nieuwe risico’s.

Risico’s ontstaan zowel door externe factoren als interne factoren. Sommige risico’s zijn niet af te dekken en daar zult u mee moeten leren leven. Echter, veel risico’s zijn wel beheersbaar maar welke risico’s zijn dat dan………

Reageren op risico’s

Adequaat reageren op risico’s is goed en helpt u als ondernemer de rust te vinden om te ondernemen en te ontspannen. Risico management, want zo heet het,  zou eigenlijk een vast onderdeel moeten zijn van de bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Maar hoe doe je dat?

Checklist

Met ons label MKBverspilling hebben wij een checklist in de markt gezet die op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau risico’s blootlegt en daarmee de kans op fouten en calamiteiten verminderd!

Avada Admin

Rendementsverbetering

Ondernemers die hun klant centraal stellen en bovendien een strategie hebben, blijken succesvoller te zijn dan andere ondernemers.

Weten wat de klant wil en kostenstructuur

Een goede kennis van de interne en externe omgeving van de onderneming is cruciaal om zowel van binnenuit als vanuit buitenaf het rendement te verbeteren. Omzetpijlers, kostenstructuur en de wijze waarop deze worden benaderd zijn de basis voor rendementsverbetering.

Meer dan dat

Als je rendementsverbetering echt goed wil benaderen, praten we over 14 onderwerpen waar direct dan wel indirect het rendement mee verbeterd kan worden voor uw onderneming dan wel voor als ondernemer.

Checklist

Met ons label mkbverspilling hebben wij een checklist in de markt gezet die op deze 14 onderwerpen concreet ingaat en rendementsverbetering blootlegt.

Avada Admin

Strategie bepaling

Strategie is kort gezegd de manier waarop middelen worden ingezet om doelen te bereiken. Deze doelen bepaal je door naar buiten te kijken en vooral vooruit te kijken. Een strategie op een juiste manier bepalen houdt in, dat je aandacht geeft aan o.a. de volgende deelgebieden:

Missie  – visie – doelstellingen – klanten – medewerkers – organisatie – middelen

Een goede strategie bepaalt je succes

De keuze van een goede strategie vormt de basis voor een succesvol bedrijf. Natuurlijk is het zo, dat elk bedrijf in een periode van economische vooruitgang met de tomeloze inzet van de ondernemer en een beetje geluk kan bestaan. Het is echter de kunst om een VOORTbestaan te realiseren. In tijden van economische recessie en achteruitgang kan juist een goede strategie het grote verschil maken!

Een goede strategie wordt breed gedragen

Een strategie is ook niet iets wat slechts in het hoofd van de ondernemer zit. Een goede strategie heeft de klant(vraag) centraal staan en wordt breed gedragen door de organisatie. Een goede strategie inspireert én motiveert!

Meer weten? kijk eens op www.mkbverspilling.nl

Waarom deze dienst nemen?

Wij zeggen eigenlijk dat u antwoord moet kunnen geven op bovenstaande vraag. Het wordt voor ons pas echt interessant als u niet weet of bedrijfsadvisering voor u relevant is. Het is ook niet iets wat om de zoveel tijd concreet aanwezig is maar het is wel goed om van tijd tot tijd “over de organisatie te praten”. Wij zijn van mening dat er altijd verbeteringen zijn door te voeren en daar helpen wij u graag bij. Hoe klein uw bedrijf ook is; het zal u verbazen wat een goed advies kan opleveren in termen van rendementsverbetering.

Neem gerust contact op

Bij een eerste gesprek; gratis een bedrijfsrisico scan van MKBverspilling.nl